Gezondheidspromotie: projecten & uitleenmateriaal

WGC Watersportbaan wil bijdragen aan de gezondheid en het welbevinden van zijn patiënten en van alle bewoners van de wijk Watersportbaan-Ekkergem. Samen met organisaties uit de wijk en Stad Gent, zetten wij hiertoe projecten op rond gezondheid en welzijn. Op die manier proberen we mensen te stimuleren tot het maken van gezonde keuzes.

We zijn het aanspreekpunt Gezondheid voor de wijk Watersportbaan-Ekkergem. Organisaties kunnen bij onze gezondheidspromotoren ook terecht voor het uitlenen van educatief materiaal.

Ben je benieuwd naar meer informatie over gezondheidspromotie?
Bekijk dan zeker de website van de Vereniging van Wijkgezondheidscentra.

VRAGEN? CONTACTEER ONS!
Heb je als wijkbewoner of organisatie een vraag over gezondheid of hulp nodig bij het organiseren van een gezondheidsbevorderende activiteit, dan kan je steeds bij ons terecht.
Stuur hiervoor een mail naar info@wgcwatersportbaan.be.


Aanbod in de wijk

Fietsles- Stad-Gent

Fietslessen in je wijk

In 10 lessen leer je, stap voor stap, fietsen in je eigen buurt. Je begint met je fiets aan de hand en eindigt met een fietstocht in groep op de openbare weg. Ervaren lesgevers zullen je daarbij begeleiden.

Lees meer »

Uitleenmateriaal voor professionals

Inhoud-mondzorgkoffer

Ontdek de Mondzorgkoffer!

De Mondzorgkoffer bevat heel wat materiaal over een gezond gebit, tanden poetsen, de tandarts,… om kleuters en lagere schoolkinderen kennis te laten maken met een goede mondgezondheid en -hygiëne en alles wat hierbij komt kijken.

Lees meer »
Inhoud-gelukskoffer

Ontdek de Gelukskoffer!

Hoe beter het welbevinden van kinderen, hoe meer energie ze hebben, hoe positiever hun zelfbeeld, hoe nieuwsgieriger ze zijn, hoe meer plezier ze hebben en hoe meer ze zich openstellen om te leren.

Lees meer »