Ik wil in- of uitschrijven

Wie kan inschrijven?

Iedereen is welkom in een wijkgezondheidscentrum, ongeacht nationaliteit, geloof, financiële of administratieve situatie, …
Je woonplaats is de enige voorwaarde om patiënt te kunnen worden.
Alle inwoners van de wijk Watersportbaan-Ekkergem en enkele delen van aanpalende wijken kunnen patiënt worden bij WGC Watersportbaan.
Controleer hier of jij binnen het werkingsgebied van ons centrum woont.

Ook mensen die geen recht hebben op terugbetaling van medische kosten kunnen patiënt worden. De maatschappelijk werker kan jou, indien nodig, ondersteunen om bij een mutualiteit aan te sluiten.

Uitschrijven

Verhuis je buiten ons werkingsgebied of wil je om een andere reden uitschrijven?
Maak dan via het onthaal een afspraak om je uitschrijvingsformulier te ondertekenen.
Wij bezorgen dit vervolgens aan je mutualiteit. Je uitschrijving gaat in vanaf de volgende maand.
Indien je in een ander wijkgezondheidscentrum wenst in te schrijven, maken wij graag een afspraak voor jou.

Hoe kan je inschrijven?

Ter plaatse: Maak een afspraak via het onthaal.
Tijdens deze afspraak krijg je uitleg over onze werking en onderteken je een overeenkomst die we aan je mutualiteit bezorgen. Hierin staat dat je ervoor kiest om, zolang je ingeschreven bent, altijd een beroep te doen op de huisartsen en verpleegkundigen van ons centrum.
Breng je identiteitskaart en eventueel relevante medische informatie mee. We voorzien immers ook tijd om je medisch dossier voor te bereiden.
Heb je bij dit gesprek graag een tolk? Vermeld dit bij het maken van een afspraak. Dan proberen wij een tolk te voorzien.

Online: Vul het online inschrijvingsformulier in.
Op basis hiervan maken wij de overeenkomst op. Hierin staat dat je ervoor kiest om, zolang je ingeschreven bent, altijd een beroep te doen op de huisartsen en verpleegkundigen van ons centrum.
We contacteren je daarna om af te spreken wanneer je deze kan komen ondertekenen en bezorgen deze vervolgens aan je mutualiteit.

Kinderen vanaf 14 jaar dienen zelf hun overeenkomst te ondertekenen.
Een inschrijving is gratis.
Wacht niet tot je ziek bent om in te schrijven. Neem nu reeds contact met ons op, ook al denk je de komende weken geen medische zorgen nodig te hebben.

English
English
France
Français
Netherlands
Nederlands